Een grens tussen twee werelden: een plek waar men lang kan wachten

in oneindige stilte om een te zijn met de natuur.

Kom, en je zult mij leren kennen

Kom en je zult jezelf vinden

R.d.M.

 

Stichting Manthissa, in de kade van onderzoek,voorlichting en promotie van cultuur rond de Middellandse Zee, organiseert voor de BENELUX, het hele jaar door, reizen naar SardiniŽ

Voor wie zijn ze bedoeld? Voor iedereen! Wanneer? Het hele jaar door. Geen verre bestemmingen om te kunnen duiken en van cultuur te kunnen genieten. 35 jaar lang was SardiniŽ een Amerikaanse basis door zijn strategische positie tussen Europa en het Midden Oosten. Nu (2007) is de basis weg en kunnen we weer onze fantastische eiland open stellen zonder beperkingen.

Er worden studie uitwisselingen en stage plekken georganiseerd met het oog op flora en fauna van deze subtropische klimaat. Prachtige vegetatie en dieren zoals reuzenschildpadden, inheemse paardenrassen, zeldzame soorten adelaars, roze fenicopters, een vonderbaarlijke onderwater wereld met dolfijnen , walvissen, zeesterren, zeepaardjes, zeehonden en meer. Al bij snorkelen kun je al dat moois bewonderen .....ja, dat hebben we over Europa en op een 1.5 uur vliegen vanuit Schiphol.

Bij aankomst in SardiniŽ, wachten op ons kayaks, kookcursussen, wandelingen en veel meer bij  Agriturismo Pedru Caddu, in een prachtige ambiance.

We hebben projecten voor gehandicapten en een wenslijst, die we met donaties hopen te vervullen, zodat onze kleine gasten gemakkelijk ter water kunnen, ook op de rotsen, waar nog geen geasfalteerde weg is.

Wij werken samen met duikschool Best Shark van Carlo Puligheddu die alle vergunningen en kundigheden in huis heeft om kinderen met een handicap en hun families te kunnen begeleiden voor een zorgeloze vakantie. Ook kunt u hier terecht voor veel snorkel en duikplezier. Denkt u ook aan een duikbrevet? Die kunt u hier behalen, direct in open water, het hele jaar door, in groepsverband of individueel. Ook voor duikverenigingen organiseren we speciale reizen.

De echte keuken beleef je bij de Nationale park, midden in de natuur, bij Agriturismo Garibaldi in Caprera, bij de gastvrij  Leonarda Corda, een ware kunstenares in haar rijk. 

Speciale bezoeken (op aanvraag) naar de archeologische vondsten, de grotten  van de feeŽn (sa grottas de Janas) waar duidelijk een geweldige elektromagnetisme te voelen is, die, men zegt, genezende eigenschappen heeft. Verder excursies naar de enorme drie meter grote bergcrystal van de grot van de giganten.

Wij hebben ook heel veel steun aan de schitterende manege cavalla Marsala van Alessandro Munni waar de echte Sardijnse paarden te zien zijn. En je kunt ermee wandelen langs de schitterende witte stranden of het water in bij de schitterende schemering.

Langs de schitterende archipel kun je ook leren zeilen bij de vele scholen die je graag naar een avontuurlijke reis meenemen. Neem je een verrekijker en je zult de kust van Corsica heel goed kunnen zien

Ook een bezoek aan de prachtige roze stranden van de              5 eilanden van het archipel is mogelijk aan boord van een prachtige boot waar met gemak 20 mensen aan boord kunnen onder genot van eten en drinken, die speciaal voor u klaar is gemaakt door de schipper Salvatore, de magiŽr genoemd, die voor een onvergetelijk ervaring op zee zal zorgen.

Ook kunt u zelf een bootje huren en op verkenning gaan. 

En voor wie over de rijke cultuur van een eiland die 500.000 jaar oud is, hebben we de verhalen van onze ouderen De feesten in klederdracht

                                                                de kleurrijke traditionele wedstrijden

        Ook de vele musea met de fantastische archeologische vondsten wachten op u.      

WEETJES

 

In onze eiland zult u geen vulkanen noch aardbevingen vinden,wel veiligheid!

Kom naar een magische eiland op zoek naar het geheim waarmee onze ouderen nog het geheugen van de tradities bewaren in een gastvrij en onverwachte ontdekkingsreis. I

Nog meer weten? : Lees hier verder

 

Stichting Manthissa organiseert voorlichtingsavonden over SardiniŽ:

Vraag informaties naar : info@manthissa.com

of bel Stichting Manthissa en vraag naar Rita, Salvatore, Carlo of Alessandro, tel nr. 033 4519748 of 06 53279606

RESEARCH